oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Proiect casa A01 - Casa Activa / Maison Air et Lumiére / VELUX

<i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i> <i>Proiect casa A01 - Casa Activa</i>
Pret proiect Standard: -
Pret proiect Plus: -
Pret proiect Complet: -
Regim de inaltime: -
Suprafata utila: -
Suprafata desfasurata: -
Suprafata construita: -
Garaj: -
Descriere

Maison Air et Lumiére, a fost inaugurata la Paris si este cea de-a sasea Casa Activa, ce face parte din experimentul Model Home 2020 dezvoltat de catre Grupul VELUX. Cladirea incheie astfel proiectul initiat de catre compania daneza cu scopul de a dezvolta si promova un model de arhitectura durabila.

Cum am mai spus in primul articol publicat pe acest blog, proiectul Model Home 2020 propune utilizarea luminii naturale ca sursa de energie si iluminat. Astfel, s-au dezvoltat, construit si analizat 6 case diferite in 5 tari europene, fiecare urmand propria abordare durabila a modului de construire si locuire.

Caracteristica unica a casei consta in utilizarea inteligenta a acoperisului in panta, creat sa imbine confortul locuitorilor cu eficienta energetica a cladirii. Acesta are o varietate de inclinatii, alese si calculate pentru a optimiza randamentul panourilor solare si al celor fotovoltaice. Astfel, acoperisul Maison Air et Lumiére se comporta ca o a cincea fatada activa a cladirii, regland climatul interior si optimizand accesul luminii naturale si al aerului.

Deoarece utilizeaza energie regenerabila, Maison et Air Lumiére nu emite CO2 si produce mai multa energie decat consuma. In plus, casa se bazeaza pe un concept arhitectural modular al acopersiului. Acesta permite ca fiecare constructie sa fie adaptata in functie de nevoile si posibilitatile financiare ale ocupantilor, de zona geografica, de clima si de mediu (urban sau rural), pastrand aceeasi eficienta energetica si confort.

Locatie: Paris, Franta
Anul proiectarii-finalizarii :2011-2012

Sursa: www.maisonairetlumiere.fr / www.blog.igloo.ro / www.velux.com /www.activehouse.info / http://arhipura.com/

Pretul pentru aceste proiecte de case este negociabil, iar fiecare modificare se va negocia direct.

Pentru o oferta de pret mai buna va rugam sa ne contactati pe email sau telefonic.