oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Proiect casa A05

<i>Proiect casa A05</i> <i>Proiect casa A05</i> <i>Proiect casa A05</i> <i>Proiect casa A05</i> <i>Proiect casa A05</i> <i>Proiect casa A05</i> <i>Proiect casa A05</i> <i>Proiect casa A05</i>
Pret proiect Standard: -
Pret proiect Plus: -
Pret proiect Complet: -
Regim de inaltime: -
Suprafata utila: -
Suprafata desfasurata: -
Suprafata construita: -
Garaj: -
Descriere

Arhitectii de la MIMA au inceput acest experiment cu intentia de a realiza o casa modulara ce raspunde in mod direct necesitatilor si stilului de viata actual al societatii moderne.

Cercetarile facute de arhitecti in ultimii 5 ani au facut posibila realizarea unor proiecte de case ieftine, flexibile, usoare si de o buna calitate, avand un design modern si elegant.

Casa modulara MIMA, raspunde visului modern de a avea o casa cu un design sofisticat si cu spatii deschise, avand doar 36 de metri patrati si fiind la acelasi pret cu o masina de clasa medie.

Conceptul casei a fost inspirat din casele traditionale japoneze, exemple perfecte de case cu linii placute, luminate din plin, flexibile si confortabile. Sistemul de constructie al caselor japoneze poate fi considerat parintele caselor prefabricate, bazandu-se pe o structura in cadre asezata dupa o trama regulata, inchisa cu panouri shoji si fusuma, manufacturiate si asamblate precum piesele de puzzle. Arhitectii MIMA au folosit sistemele prefabricate ce au dat nastere unei productii rapide si ieftine.

Structura in cadre a casei prefabricate Mima este inchisa de panouri din sticla pe toate laturile, avand o subdiviziune modulara, interioara, realizata din cadre de lemn de 1,5 pe 3 metri. Spatiul compartimentat poate deveni un spatiu deschis in cateva secunde, si invers.In ciuda metodelor de constructie standardizate, proiectul casei modulare MIMA poate fi personalizat dupa foarte multi parametrii, fiind foarte greu sa vezi 2 case la fel.

Arhitect: MIMA
Locatie: Viana do Castelo, Portugalia
Suprafata proiect: 36 mp
Anul proiectului : 2011
Fotograf : Jose Campos

Sursa: MIMA Architects / www.delood.com / www.dezeen.com / http://arhipura.com/