oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Proiect casa A06

<i>Proiect casa A06</i> <i>Proiect casa A06</i> <i>Proiect casa A06</i> <i>Proiect casa A06</i> <i>Proiect casa A06</i>
Pret proiect Standard: -
Pret proiect Plus: -
Pret proiect Complet: -
Regim de inaltime: -
Suprafata utila: -
Suprafata desfasurata: -
Suprafata construita: -
Garaj: -
Descriere

Terenul aflat la marginea orasului Praga, protejat de o padure pe latura nordica si cu o deschidere generoasa spre sud, este ideal pentru o casa eficienta energetic. Proiectul a fost conceput pentru o familie de 3 persoane ce si-au dorit o casa din lemn, aproape de standardul de casa pasiva, folosind materiale naturale, dar mai ales incearca sa fie cat mai simpla, rationala,economica si sa foloseasca spatiul interior la maxim fara pierderi. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru o arhitectura durabila.

Casa iese in evindenta prin cele doua volume ce o compun : etajul placat cu lemn, iar parterul lasat cu tencuiala simpla de culoare portocalie.Prin orientarea pe teren casa creeaza o bariera naturala intre drumul din nord si gradina spatioasa de pe partea sudica.

Parterul cuprinde pe langa un carport si o depozitare, zona de zi a casei ce e formata din hol de acces, baie ,birou, bucatarie si un living generos.Acesta din urma se deschide spre exterior cu ajutorul unei terase. La etaj se afla dormitorul matrimonial cu baie proprie si doua camere pentru copii cu baie comuna. Scopul principal al casei a fost reducerea la minimum a coridoarelor, circulatiilor adica a spatiilor folosite mai rar.Legatura  intre nivele se face printr-o scara usoara, cu trepte din lemn, suspendata pe bare de otel din tavan.

Mie personal imi place foarte mult mobilierul folosit. Chiar daca este unul simplu ca design si domina albul, interiorul prinde culoare datorita ocupantilor casei si vietii lor.

Arhitect: Martin Cenek Architecture
Locatie: Zdiby, Cehia
anul proiectului: 2010
Fotograf: Martin Cenek Architecture


Sursa: MIMA Architects / www.delood.com / www.dezeen.com / http://arhipura.com/