oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Proiect casa A09 - Casa moderna in Lituania

<i>Proiect casa A09</i> <i>Proiect casa A09</i> <i>Proiect casa A09</i> <i>Proiect casa A09</i> <i>Proiect casa A09</i> <i>Proiect casa A09</i>
Pret proiect Standard: -
Pret proiect Plus: -
Pret proiect Complet: -
Regim de inaltime: -
Suprafata utila: -
Suprafata desfasurata: -
Suprafata construita: -
Garaj: -
Descriere

Cladirea se afla situata in al doilea oras ca marime din Lituania.Din punct de vedere istoric, imigrantii lituanieni din Brazilia, Italia, America s-au situat in cartierele noi ale oraselor cand s-au intors acasa. Ei au numit aceste cartiere dupa tarile in care au trait. Acest cartier special a fost numit italian.Caracterul acestei zone urbane este reprezentata de cladiri joase din lemn.

Cladirea are in plan forma literei U , se inchide spre vecini si se deschide spre curtea proprie.Din exterior cladirea pare sa fie mica, inexpresiva si parca extinde privelistea saracasioasa a cartierului.Interiorul cladirii este in contrast cu aspectul sau exterior: spatii imense, o curte generoasa cu o priveliste minunata. Casa devine un obiect introvertit.

Fatadele casei sunt realizate din Cor-Ten® (un material cu oxidare controlata, care ofera un dublu avantaj: rezolva problema longevitatii constructiilor si a placarii de fatade in zonele cu umiditate ridicata si permite in acelasi timp si numeroase aplicatii cu valoare estetica deosebita. Materialul este 100% reciclabil si nu necesita vopsire.) pentru a sublinia fundalul social al cladirii.

Terasa leaga cele doua laturi ale casei: din zona dormitoarelor se poate vedea in living si invers.Baia este legate de gradina interioara din centrul casei.

 

Arhitect: UAB Architektu
Locatie: Kaunas, Lituania
Anul proiectului: 2011 / Suprafata proiect : 272 mp
Fotograf: G.Česonis