oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele
product 1
product 2
product 3
product 4
product 5
product 6
product 7

Case din lemn Arad

Mentalitatea conform careia betonul tine vesnic incepe sa se schimbe si structurile de lemn sunt o solutie tot mai utilizata de persoanele care se gandesc sa isi ridice o casa.

Primul avantaj al caselor de lemn este eficienta energetica. Daca o astfel de casa este bine realizata, o astfel de locuinta atinge un coeficient de energie ridicat si intra foarte usor in locuinta si de asemenea poate sa atinga un coeficient energetic ridicat si intra usor in categoria de constructii pasive. Pe scurt, veti avea facturi mult mai mici. Un alt avantaj este cel ecologic pentru ca lemnul este un material 100% natural care permite si reglarea temperaturii si a umiditatii din locuinta. Nu in ultimul rand constructiile de lemn sunt estetice, materialul avand si un farmec aparte care va da o senzatie placuta de confort.

Case din lemn Arad - informatii utile

In ceea ce priveste structura, casele de lemn se fac din barne, cu un sistem similar cu peretii portanti doar ca sunt utilizate numai barne sau cuie, lemn modular si panouri portante sau din stalpi, grinzi sau plansee de lemn, apoi se poate compartimenta la alegere cu un sistem clasic utilizat in zonele montane.

Indiferent de sistemul structural ales unde doriti sa construiti case din lemn, este necesar sa acordati si o atetie speciala materialului de constructie. Din motivul acesta vrem sa va usuram munca cu ajutorul catorva sfaturi despre lemnul utilizat la constructii, sfaturi care pot sa va scuteasca de mai multe neplaceri.

In Romania cel mai des utilizat este lemnul din rasinoase care provine din zona de nord a tarii si care are o densitate ideala. Densitatea are un rol important in momentul in care vine vorba despre lemn ca si material de constructie pentru ca tinand cont de ea se va stabili rezistenta. Printre esentele des intalnite la constructia de case intra bradul, pinul si molidul, fiecare cu propriile avantaje si caracteristici. Bradul este o estenta destul de moale care se usuca rapid si care e mult mai usor de prelucrat, motiv pentru care are si o larga raspandire in domeniul constructiilor. Cu toate astea va fi necesar sa tineti cont de faptul ca durata de viata a lemnului de brad este diferita in functie de expunere si de modul de tratare. Daca bradul este tratat corect si expus la aer liber va avea o durata de viata cuprinsa intre 20 si 50 de ani si intr-un mediu inchis poate sa ajunga la mai mult de 75 de ani. Molidul e foarte popular pentru constructii interne si externe, fiind foarte usor de uscat si de prelucrat. In cazul in care este utilizat molidul, aveti mare grija la incheieturi pentru ca aceasta specie de lemn e predispusa la deformare. Fiind amplasat in exterior si utiizat ca si structura pentru cladiri va avea nevoie si de tratare. La randul sau pinul este una dintre speciile care are cea mai mare adaptabilitate la caldura, precipitatii si inghet, si este utilizat pe scara larga pentru construirea caselor de lemn si pentru fabricarea mobilierului de gradina. E mult mai rezistent decat molidul si se usuca si mult mai repede fiind in acleasi timp si mai usor de prelucrat. Molidul va avea nevoie de tratare daca se utilizeaza in exterior.