oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele
product 1
product 2
product 3
product 4
product 5
product 6
product 7

Case din lemn ieftine Timisoara

Pentru a intelege durabilitatea pe termen lung a cladirilor istorice din lemn, si pentru cei interesati de case si constructii din lemn consideram necesar sa explicam proprietatile lemnului.

Cititi si despre proiecte de case mici.

Lemnul este un material organic, higroscopic si anizotropic. Proprietatile sale acustice, estetice, mecanice, electrice, termice si de prelucrare sunt potrivite pentru ca lemnul sa fie utilizat pentru constructia unei case confortabile, realizata doar produse din lemn.

Pentru mai multe informatii cititi si sfaturi case lemn, izolare exterioara case lemn si imbinarea peretilor.

Dupa cum stiti multe materiale isi schimba dimensiunile si volumul in functie de schimbarile de temperatura, se dilata odata cu cresterea temperaturii si se contracta atunci cand temperatura scade. Aceasta inseamna dilatare termica si volumetrica.

Case din lemn ieftine Timisoara - avantaje lemn

Expansiunea determina scaderea rezistentei materialelor. Lemnul, spre deosebire de alte materiale nu se dilata, ci, dimpotriva, se usuca si devine mai rezistent.

Coeficientul de conductivitate termica al lemnului este scazut, si de aceea lemnul este utilizat pentru a face chibrituri, tavane si pentru a acoperi peretii.

Caldura specifica a lemnului este ridicata. Este necesara o cantitate ridicata de energie pentru a creste si descreste temperatura. Lemnul necesita o cantitate aproape dubla de energie termica fata de piatra si beton.

Izolarea sunetului se bazeaza pe masa suprafetei. Lemnul nu este perfect pentru izolare fonica, dar este ideal pentru amortizarea sunetului si pentru absorbtia acestuia. Din acest motiv este utilizat pe scara larga in sali de concert.

Rezistenta la curent electric a lemnului uscat este egala cu cea a formaldehidei. Rezistenta electrica a lemnului este redusa prin cresterea continutului de umiditate. Electricitatea statica, periculoasa pentru organismul uman nu se observa in lemn spre deosebire de metal, plastic sau alte materiale.

Lemnul este un material decorativ. Fiecare copac are propria culoare, aspect si miros. Gasiti o varietate de modele de lemn in functie de culoare si preferinte. Lemnul poate fi vopsit pentru a obtine culori mai inchise sau lacuit pentru a avea luminozitate.

Sunt din ce in ce mai multe cereri pentru case din lemn si alegerea este justificata de caracteristicile pe care le au aceste constructii: timpul redus de executie, randamentul termic bun, gradul mare de rezistenta la cutremure. Trecand peste aspectele legate de pret oamenii care aleg astfel de locuinte trebuie sa acorde atentie la calitatea finisajelor si la modul in care este executata casa, altfel pot sa apara probleme mari.

Izolarea termica si fonica este importanta. De aceasta depind confortul celor care locuiesc in imobil si rezistenta cladirii, casa trebuie proiectata corect. Tendinta construirii unei case ieftine si usor de realizat poate sa duca la probleme precum termoizolatia insuficienta si realizata prost, izolatia acustica insuficienta, etc. o buna izolare termica reduce pierderile de caldura si protejeaza materialul. Daca aceste case sunt realizate corect rezista foarte bine. Sa nu uitam ca sunt biserici de lemn care rezista sute de ani.

O alta mare problema a caselor din lemn este vulnerabilitatea la foc. Lemnul folosit trebuie ignifugat si trebuie sa fim atenti la proiectarea instalatiei electrice. In astfel de situatii se merge pe instalatii plasate aparent sau semiaparent. Pretul depinde si de calitatea finisajelor.

Costurile snt mai mici pentru case din lemn decat pentru cele de caramida. Acest factor depinde foarte mult de calitatea finisajelor si de elementele constructive care sunt incluse in deviz. Sunt oferte care in astfel de preturi includ imobilul fara fundatie. Altele nu cuprind si cheltuielile legate de transportul casei in locul montarii.

Din punct de vedere estetic, lemnul da cadrului interior o atmosfera relaxata, calda si familiara in timp ce pe exterior constructia se dinstinge prin apropaierea ca stil si mod de realizare de arhitectuura populara.

Deja se observa tendinta de a fi inlocuite casele de vacanta si pensiunile turstice din zidarie cu cele din lemn, in special in zonele de deal si montane. Aceste constructii sunt preferate datorita aspctului inedit si datorita perioadei de santier mici necesare pentru ridicarea unei case din lemn. Lemnul, datorita caracteristicilor naturale pe care le are da o durabilitate sporita, elasticitate semnificativa si amortizeaza vibratiile.

Pentru a economisit cat mai mult la realizarea fundatiei unei case din lemn, aceasta se va realiza din grinzi de fundare asezate peste blocuri de beton simplu. Blocurile de beton se toarna pana la adancimea de fundare rezultata prin studiu geotehnic, iar grinzile care sunt prinse de beton se vor pune peste aceste blocuri.

Rigidizarea structurii casei din lemn se face cu ajutorul pieselor metalice si nu se recomanda utilizarea scoabelor din metal in zone seismice. In zonele seismice nu se recomanda construirea parapetilor laterali pentru mansarde. Mansarda unei case din lemn din zone seismice se va face prin rezemarea capriorilor pe cosoroabe laterale, mntate peste planseul de la parter.