oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele
product 1
product 2
product 3
product 4
product 5
product 6
product 7

Case ieftine Arad

Atunci cand construim case din lemn este necesar sa acordam atentie anumitor aspecte. Trebuie sa fim atenti in primul rand la noduri si la crapaturi ce pot sa fie prezente in materialul pe care il utilizati. In ceea ce priveste nodurile nu se va pune problema numarului lor pe unitatile de suprafata ci pe dimensiunile lor. Nodurile nu trebuie sa fie cazatoare iar muchiile trebuie sa fie ferme si crapaturile sa nu treaca de pe o fata pe alta. La fel ca si betonul, mortarele sau sapele, lemnul se va comporta ca un burete atunci cand e vorba de umiditate pentru ca absoarbe si elibereaza apa in timp mult mai lung. Aceste proprietati se numesc higroscopicitate si sunt caracteristice pentru mai multe materiale de constructie. Este clar ca lemnul folosit pentru ridicarea unei case va trebui sa fie cat mai uscat pentru a se evita si posibilele deformari ce pot sa apara in timp, crapaturi si alte neplaceri. Lemnul pentru structura va fi folosit in general la umiditati de maxim 18-19 procente si este de preferat ca atunci cand construiti sa se ajunga si la un echilibru de 15 procente conform cu conditiile atmosferice existente la noi. Procentul va trebui sa fie mai mic atunci cand vorbim despre OSB sau lemn lamelar.

Specialistii ne recomanda sa tratam toate elementele de constructie cu un strat protector contra focului, insectelor si fungilor. Acest tratament nu este ecologic insa va spori rezistenta lemnului. Stratul se va da doar dupa ce sunt prelevate probe de umiditate, si se va executa numai daca valoarea acestora este mai mica de 20%. Daca valoarea probelor este mai mare opertiunea este inutila. Aplicarea acestor substante se va face prin pulverizare cu mai multe straturi consecutive si de catre persoane specializate care sunt certificate in sensul acesta.

Case ieftine Arad

Sporirea duratei de viata a lemnului se poate face si prin aplicarea mai multor lacuri pentru acoperire care au rolul de a da luciu suprafetelor si de a le proteja, avand insa si dezavantajul ca pot sa impiedice in general respiratia naturala a lemnului. Lacuirea se va repeta in mod periodic la 2 sau la 4 ani.

Lemnul poate fi vopsit cu substante hidrosolubile. In cazul in care sunteti in zone care prezinta un risc crescut de atac din partea insectelor va trebui sa repetati periodic tratamentul cu substante insecticide la intervalele stabilite de producatorul de la care sunt cumparate substantele utilizate.

Dupa ce constructia este terminata, casa nu va trebui locuita o vreme, pentru ca lemnul incepe sa se usuce si se aseaza practic in noua structura. Acest lucru poate sa duca si la aparitia unor rosturi la imbinarile dintre bustenti si poate provoca neplaceri in cazul in care finisajele sunt aplicate in perioada in care lemnul inca se mai modifica. Un aspect important este sa nu va speriati in cazul in care casa trosneste. In timp ce bustenii se aseaza casa poate sa fie zgomotoasa pentru ca lemnul respira si trosneste uneori. Pentru a putea beneficia din plin de confort termic, utilizati vata minerala intre suprafetele de imbinare si astfel veti putea elimina orice fisura care poate sa apara aici dupa ce se usuca lemnul.