oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Imbinarea corecta a peretilor la casele din lemn

Elementii caselor din grinzi profilare longitudinal se imbina la colturi prin chertare. Pentru o imbinare eficienta si etansa la colturi, elementii trebuie frezati la capete, nu doar susu si jos ci si in laterale.

Asta inseamna ca fiecare capat de element va mai trece odata prin masina de frezare ceea ce va creste costul de productie dar va oferi imbinari solide si etanse.

Elementii peretilor nu se pot prelungi prin simpla lor punere cap la cap. Nu este etans si daca se chituieste nu este estetic si nu este nici profesional.

Chiar daca lemnul a fost uscat corespunzator, peretii caselor din grinzi profilate se aseaza scazand 1-1,5% sin inaltime dupa ce casa a fost montata, astfel incat un perete de 2,5 metri va cobori in final cu 3-4 cm. Acest proces dureaza cateva luni in functie de anotimpul montajului.

Daca izolarea se face de la inceput, grinzile verticale pe care se va montaa lambriul interior se vor fixa de peretii exteriori in asa fel incat sa permita asezarea casei.

Daca grinzile se fixeaza de pereti prin holsuruburi se va bloca asezarea casei, elementele peretilor se vor constrange, dintii se vor indeparta de goli iar peretii nu vor mai fi etansi permitand trecerea vantului.

Usile si ferestrele se monteaza astfel incat sa nu blocheze procesul de asezare al peretilor.