oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Elemente importante pentru construirea locuintelor

Un element important care trebuie luat in considerarela construirea unei case este rezistenta mecanica a acesteia. In zonele cu seizmicitate mare o casa din lemn prezinta avantajul masei proprii reduse, dar, daca in zona respectiva se manifesta vanturi puternice este necesara adoptarea unor solutii adecvate de rigidizare si ancorare atat a casei in fundatie cat si a etajelor acoperisului.

De asemenea, atunci cand situatia impune aceasta, montam in structura peretilor elemente diagonale cu rol de contravantuire, suplimentare panourilor OSB sau de placaj. In cazul in care structura din lemn a peretelui este placata la exterior cu scandura aceasta va fi montata la 45 de grade si contravantuirile incastrate devin obligatorii.

O configurare tipica pentru pereti exteriori este cu panouri de rigips, bariera de vapori, structura portanta din lemn, formata din dulapi cu dimensiunea 150x50 mm pozitionati perpendicular pe directia peretelui si formand spatii de 410 mm sau 610 mm, izolatia termica introdusa intre dulapi, panouri de OSB, bariera de aer, invelitoare exterioara.

Conditiile climatice locale vor determina de asemenea tipul de membrane si modul lor de instalare. Folia exterioara are in principiu rolul de a bloca aparitia curentilor de aer prin perete, fapt ce ar diminua foarte mult proprietatile izolatoare ale acestuia.

Folia exterioara este impermeabila la apa, dar permeabila pentru vaporii de apa, in asa fel incat peretele poate sa respire.