oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Izolarea locuintelor din lemn

Conditiile climatice locale vor determina tipul de membrane si modul lor de instalare. Folia exterioara are rolul de a bloca aparitia curentilor de aer in pereti, ceea ce ar diminua foarte mult prorpietatile izolatoare ale acestuia. Folia exterioara ete impermeabila la apa, dar permeabila pentru vaporii de apa, in asa fel incat peretele sa respire.

Este foarte important pentru a asigura atat conditii de temperatura si umiditate optime, dar si pentru marirea duratei , dar si pentru marirea duratei de viata a constructiei, ca aceasta folie sa fie aleasa si montata in urma unor calcule termodinamice, in functie de conditiile specifice. In multe cazuri este necesata utilizarea unei membrane semipermeabile la vaporii de apa si alteori este necesara pozitionarea unei membrane pe exteriorul peretelui.

O alta practica constructiva foarte des utilizata in tara noastra este aplicarea peste panourile OSB, la exterior, a placilor de polistiren care ulterior sunt tencuite. Este foarte importanta alegera corecta a tipului de polistiren care se va pune in opera, precum si a adezivilor si a celorlalte materiale necesare. In Statele Unite in urma unei indelungate experiente, s-a dovedit ca polistirenul de o calitate inadecvata si montat necorespunzator are o tendinta puternica de a retine apa in interiorul peretelui.

Acest lucru afecteaza in timp structurile lemnoase componente.