oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Lacuirea si tratarea lemnului exterior

La o prima vedere protectia lemnului se face greu. Daca urmarim insa pasii pe care ii sugereaza producatorii de substante pentru protejarea lemnului, operatia este simpla. Pregatiti mobila sau obiectele decorative din gradina pentru o iarna in care inca mai este frumos afara.

Pentru suprafetele noi, netratatae, primul pas este aplicarea grundului de protectie pe lemnul natur. In afara de rolul sau protector contra carilor, ciupercilor, altor daunatori specific sau albastririi lemnului, grundul asigura intarirea fibrelor de lemn si aderenta acestora la stratul de finisare. Urmatorul pas este reprezentat de aplicarea a minim doua straturi de lazura sau de lac in functie de suprafata care trebuie protejata, aplicare ce se face prin pensulare sau roluire in lungul fibrelor.

In cazul reconditionarii suprafetelor din lemn, se indeparteaza straturile existente prin decapare sau slefuire pana la obtinerea unui lemn curat si sanatos fara pete sau impuritati. Ulterior se procedeaza ca si in cazul suprafetelor noi.

Inamicii lemnului folosit in constructii sunt ciupercile si insectele xilofage care pot sa puna in pericol, la un momentdat, siguranta constructiei. Cu cat lemnul este mai sanatos, fara coaja, fara gauri de insecte sau putregai, cu atat se elimina riscul ca acesta sa fie afectat de degradarea biologica.

La fel de importanta este si esenta lemnului utilizat la constructie. Lemnul de brad sau lemnul de salcam se umfla mai usor. Este indicat lemnul de esente medii sau tari precum cel de tei sau frasin.