oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele
product 1
product 2
product 3
product 4
product 5
product 6
product 7

Magazinul de case Arad

Inainte de a va face o casa din lemn este important sa va informati cat mai bine pentru ca problemele care pot sa apara sunt grave si nu se remediaza dupa ce casa a fost deja construita. Unele din ele pot fi rezolvate la costuri mari.

Fundatia va trebui facuta la dimensiunea peretilor exteriori ai casei, pentru ca apa de ploaie sa se scurga in afara fundatiei. Niciodata fundatia nu va fi perfect plana si veti observa acest lucru la prima ploaie cand pe suprafata ei se formeaza balti de apa. In cazul in care fundatia are o suprafata mai mare decat a casei si o hidroizolatie ideala nu se poate realiza, apa de ploaie va ajunge cu timpul sub casa si va afecta lemnul dand si un miros neplacut. Pentru a evita acest lucru este necesar sa cereti constructorului ca fundatia sa aiba diagonalele egale in cazul in care casa este de forma dreptunghiulara sau patrata.

Magazinul de case Arad - proiecte case ieftine

Lemnul va trebui sa fie de calitate, sa aiba o densitate buna, iar in sectiune distanta dintre inelele anuale va trebui sa fie mica. Nodurile trebuie sa fie mici si sanatoase si sa aiba o densitate redusa in lemn. Lemnul nu trebuie sa aiba pete, noduri cazatoare, gauri de insecte, pete de mucegai sau depozite de rasina. Nodurile cazatoare trebuie sa fie inlocuite pentru ca dupa ce sunt apasate cad si lasa gauri in pereti. De asemenea trebuie sa fie inlocuite si pungile de rasina.

Lemnul va trebui sa fie uscat in mod corespunzator. Lemnul care nu este uscat bine va cauza aparitia unor locuri neetanse dar si exfolierea lacului de protectie, a mucegaiului si crapaturilor si a torsionarii grinzilor.

In cazul in care izolarea se va face de la inceput, grinzile verticale pe care se pun lambriurile interioare se fixeaza pe peretii exterior incat sa permita asezarea casei. Daca grinzile sunt fixate de pereti direct, se blocheaza aceasta miscare naturala a lemnului, iar peretii se vor strange si dintii se vor indeparta de goluri si nu vor mai fi etansi iar vantul va trece printre ei. Usile si ferestrele se pun in asa fel incat sa nu blocheze procesuld e asezare al peretilor.

Elementii caselor de grinzi profilate logitudinal se vor imbina la colturi cu ajutorul unor chertare. Pentru o mai buna imbinare a lemnului si o etanseizare corecta la colturi, elementii trebuie frezati la capete nu doar sus si jos ci si in partile laterale. Acest lucru inseamna ca fiecare element va trece din nou prin masina de slefuit, si asta va duce la un cost mai mare de productie dar va oferi imbinari etanse si solide. Elementii peretilor nu se pot prelungi prin punerea cap la cap. In cazul in care peretele nu pare a fi etans si daca sunt chituite imbinarile nu este nici estetic si nici profesional.