oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Magazinul de case Timisoara

Majoritatea unitatilor locative finalizate in Romania sunt unifamiliale – in detrimentul celor amplasate in blocuri de apartamente.

Cititi si despre modele case din lemn.

Numarul de locuinte realizate pe cont propriu au o pondere mare in Romania. Potrivit statisticilor, din numarul total de unitati locative care au primit autorizatie de constructie in ultimii ani, majoritatea sunt unifamiliale.

Magazinul de case Timisoara - etape constructie

In procesul de constructie al unei case sunt cinci etape de baza:

Planificarea si finantarea: etapa in care beneficiarul primeste sfaturi cu privire la alegerea terenului, asigurarea finantarii si ia legatura cu specialistii pe care trebuie sa ii consulte.

Realizarea planului casei: in care beneficiarul primeste informatii cu privire la importanta locatiei, actele necesare, etapele de proiectare, documente si specialistii la care trebuie sa apeleze.

Structura casei: este faza in care beneficiarul proiectului afla ce trebuie sa stabilieasca inainte de a incepe constructia, precum si detaliile de compartimentare, structura, organizare si livrarea casei la galben.

Realizare: in aceasta etapa beneficiarul este informat cu privire la oamenii cu care va trebui sa lucreze, dar si despre documentele legate de constructie. Tot in aceasta etapa se construieste efectiv locuinta.

Mutarea in noua casa: cuprinde receptia casei, termenele aferente si un set de sfaturi pentru utilizarea in conditii bune a casei.

In Romania, o tara cu paduri pe aproape 30% din suprafata, doar 25% din casele din zonele rurale si 10% din mediul urban sunt construite din lemn. Una dintre explicatii este lipsa persoanelor calificate in acest sens, mai ales in zona de sud a tarii comparativ cu partea nordica, in care mesterii au atinsi culmi reale ale rafinamentului.

In ultima vreme s-a constatat o crestere semnificativa a numarului de case construite din lemn. Pentru aceasta exista numeroase explicatii. Costul pentru constructie este mult mai mic decat pentru casele din zidarie, un argument hotarator. Pe piata au aparut foarte multe firme ce pot asigura o construcite de buna calitate a viitoarei vase.

Exista un numar considerabil de firme care pot sa produca la un nivel calitativ corespunzator case din lemn, in care proprietarii se pot muta in maxim trei luni dupa semnarea contractului. Pe piata din romania au aparut finisaje dedicate constructiilor din lemn, care pot face o casa din lemn sa arate precum o casa din zidarie.

Trebuie sa facem diferenta intre casele construite pe barne din lemn si case construite pe cadru de lemn. In cazul caselor construite pe cadru de lemn lemnul se foloseste la construirea structurii de rezistenta. Peretii nu trebuie neaparat sa fie din lemn. De exemplu, casele vechi de la tara, aveau doar sterctura din lemn. In prezent se construiesc case cu structura din lemn dar cu pereteti din vata minerala cu OSB si placi din gips-carton, sau cu spuma poliuretanica riggia. Aceste case sunt cele mai ieftine dintre cele construite din lemn.

Casele construite din barne sunt mai scumpe si le putem compara cu cele din zidarie. Motivul e simplu, pentru constructie se va folosi mai mult lemn si este nevoie de specialisti. Este adevarat ca i cazul acestor case termoizolarea este pe masura dar, daca va doriti o casa din lemn ieftina si buna trebuie sa nu va ganditi la barne.

In varianta calsica o casa se construia complet pe santier. Se aduceau materialele si dulgherul si tamplarul faceau totul la fata locului. Dezavantajele acestei metode sunt vizibile: manopera scumpa, timp indelungat de lucru, expunere indelungata la intemperii si o imprecizie pronuntata a pieselor construite.

In varianta moderna casele din lemn sunt in foarte mare masura uzinate. Construirea elementelor componente si imbinarea lor se face folosind scule specializate de o buna precizie, si toate operatiunile se desfasoara in spatii acoperite. Astfel se reduce timpul de lucr, costul manoperei si pierderile in material, de unde se obtine si pretul final al casei. Pe santier sa va face doar asamblarea casei, o operatiune ce se va desfasura repede, in doar cateva luni.

O alta varianta moderna a caselor din lemn sunt casele la constructia carora s-au folosit placile OSB. Aceste placi sunt obtinute din aschii din lemn de diferite esente, impregnate cu cleiuri speciale si cu substante ignifuge. Rezultatul este o placa usoara , flexibila si in acelasi timp rezistenta. Se lucreaza foarte usor si durata de realizare a constructiei este foarte mica.