oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Materiale pentru case din lemn

Materialele de constructie sunt materiale naturale sau artificiale utilizate in constructii, drept materie prima pentru fabricarea materialelor de constructie. Printre cele mai utilizate materiale de constructii se numara cele de provenienta minerale (calcar, pietris, nisip, gips, granit, marmura) sau de provenienta vegetala (lemn, deseuri agricole etc). De asemenea sunt utilizate si produse de metalrugie, industrie chimica si prelucrarea petrolului (bitum, polimeri, gudroane).

Structura de rezistenta a constructiilor moderne din lemn este realizata din material lemnos de rasinoase, folosit in modul cel mai optim, consollidata pe panouri tip OSB si de alte elemente metalice. Acest tip de structura ofera avantaje superioare fata de constructiile din beton si fata de cele traditionale din lemn:

Obtinerea unei structuri usoare si foarte rezistente

Elasticitatea materialului lemnos ofera siguranta in timpul cutremurelor, utilizarea eficienta si economica a materialului lemnos, realizarea in timp redus a constructiei.

Daca la structura lemnoasa adaugam si utilizarea unor materiale moderne de constructie se obtine o izolatie termica si fonica foarte bune, umiditate interioara optima precum si un climat lacuit foarte sanatos.

Un element important de luat in considerare la construirea unei case este rezistenta mecanica a acesteia. In zonele cu seismicitate mare o casa din lemn are avantajul masei reduse, dar, daca in zona respectiva apar vanturi puternice este necesara adoptarea unor solutii adecvate de rigidizare si ancorare.