oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele
product 1
product 2
product 3
product 4
product 5
product 6
product 7

Materiale de constructii Timisoara

Totalitatea materialelor care contribuie la executia unei constructii se numesc materiale de constructii. Stabilitatea materialelor utilizate in constructii depinde de proprietatile lor fizico-mecanice si chimice, cat si de comportamentul lor la diferite actiuni si agenti distructivi la care sunt supuse in timpul utilizarii.

Cititi si despre Magazinul de case.

Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale de constructie si este utilizat pentru structuri de rezistenta, finisaje, acoperisuri si cofraje la betoane. Ca si material de rezistenta, lemnul prezinta o serie de avantaje si anume: se asambleaza si prelucreaza usor, este usor de manipulat datorita greutatii reduse, este un bun izolator fonic si termic, are un aspect placut.

Cititi mai multe despre materiale ecologice, avantaje case cu structura de lemn si case ecologice .

Constructiile cu structura de rezistenta din lemn de rasinoase se bazeaza pe o tehnica de constructie avansata care le confera avantaje certe in legatura cu rezistenta structurii, confortul spatiului de locuit si economisirea energiei.

Pentru mai multe informatii accesati paginile izolarea locuintelor din lemn, elemente case lemn si materiale case lemn.

Materiale de constructii Timisoara - despre lemn

Confortul habitaclului este dat atat de utilizarea celor mai noi materiale cat si de tratarea corecta a zonelor pasibile de piederi sau acumulari de caldura.

Casele din lemn sunt constructii ecologice pentru ca in general se utilizeaza materiale de constructii cu putine transformari in procesul de productie si in montaj fata de starea naturala.

Daca este prelucrat corespunzator, lemnul este etern. Uscat si protejat de umiditate, lemnul nu se deterioreaza. In plus lemnul izoleaza termic iarna, iar vara mentine temperatura constanta. Lemnul este un material rezistent, dovada fiind numarul mare de constructii confectionate din lemn.

Casele din lemn au costuri energetice mici, materialul avand o conductivitate termica redusa. Acest lucru nu inseamna doar costuri scazute ci si un impact mai mic asupra mediului datorita economisirii combustibilului pentru incalzire.

Calitatea lucrarilor de constructii depinde de caracteristicile de comportate pentru exploatarea tuturor materialelor de constructii utilizate.

Materialele de constructie sunt de calitate atunci cand au urmatoarele caracteristici: stabilitate si rezistenta mecanica, securitate in caz de incendiu, sanatate, igiena si protectia mediului, siguranta in exploatare, protectia impotriva zgomotului si econmie de energie si izolare termica.

Consumatorul, in momentul in care cumpara materialele de constructii trebuie sa fie atent la data fabricarii, termenul de valabilitate, instrcutiunile de folosire a materialelor aplicate la finisare si conditiile de pastrare pentru ca materia prima si materialele destinate finisarilor au nevoie de anumite conditii de pastrare precum: incaperi uscate si inchise, iar materialele de constructii pastrate afara isi pierd proprietatile.

Va recomandam sa cumparati materialele de finisare din magazine specializate care dispun de conditii adecvate de pastrare si care isi asuma responasabilitatea pentru calitatea produselor.

Cumpararea materialelor de constrcutie si a altor produse in locuri neautorizate este riscanta.

La cumpararea materialelor din magazine specializate, cumparatorii au posibilitatea sa primeasca si consultatii gratuite si sfaturi de la profesionisti.

Informatiile pentru consumator ar trebui sa fie indicate pe ambalajul de consum sau in instructiuni elaborate de producator si incluse in ambalaje sau lipite pe suprafata ambalajului.

Atunci cand procuarm materialele de constructie care se aplica [e lucrari (articole din beton, azbest, aluminiu, mase plastice, lemn, PVC) acestea trebuie sa fie cumparate de la firme autorizate sau executate la comanda pe baza unui contract cu producatorii, si clientul ar trebui sa ceara urmatoarele documente: certificat de calitate eliberat de producator in care sa se indice rezultatele testelor fizico-mecanice, certificat igienic, agrement tehnc la produse mai noi, instructiuni si informatii de utilizare.

Este necesar sa acordam atentie la termenele de valabilitate pentru produse si la incheierea contractelor trebuie sa se prevada si un termen de garantie.

Informarea consumatorilor se poate realiza prin elemente de identificare si prin indicarea caracteristicilor lor, care trtrecute la vedere, pe produse, pa ambalaj, eticheta sau in carte atehnica, in instructiuni de exploatare sau in alta documentatie de insotire a produselor.

Lemnul datorita multiplelor avantaje pe care le le prezinta din puct de vedere tehnic si constructiv, a constituit in decursul timpurilor si este si astazi unul dintre principalele materiale de constructie. Materialele pe baza din lemn cum ar fi placile OSB, lemnul stratificat si alte tipuri de materiale au o importanta baza tehnica si tehnologica pentru a folosi acest material in realizarea elementelor de rezistenta.

Cu ajutorul tehnologiei moderne de construire a caselor moderne din lemn care se bazeaza pe dispunerea ingenioasa a materialului lemnos, casele se construiesc economic si durabil.

Constructiile cu structura de rezistenta din lemn din rasinoase au la baza tehnici de construire avansate si asta le confera avantake sigure in ceea ce priveste rezistenta strcturii, confortul si economisirea energiei.

In linii mari acest sistem utilizeaza materialele componente si subliniaza rezistenta mecanica scazuta a lemnului prin forme cat mai bine alese. Se realizeaza astfel structuri de rezistenta elastice si capabile sa preiau in siguranta solicitarile la care se expune constructia.