oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Sfaturi case din lemn

Fundatia trebuie facuta la dimensiunile peretilor exteriori ai casei, pentru ca apa de ploaie sa se scurga de pe pereti in afara fundatiei. Cititi mai multe despre case din lemn.

O fundatie nu va fi niciodata perfect plana si asta veti observa la prima ploaie, cand pe suprafata ei se vor forma balti. Daca fundatia are suprafata mai mare decat cea a casei si o hidroizolatie ideala este imposibil de realizat, apa de ploaie va patrunde in timp sub casa si va afecta lemnul dand un miros neplacut.

Cereti constructorului ca fundatia sa aiba neaparat diagonalele egale, pentru cazul in care casa are forma patrata sau dreptunghiulara.

Lemnul trebuie sa fie de calitate, sa aiba o densitate mare, iar in sectiune distanta dintre inele trebuie sa fie mica. Nodurile trebuie sa fie mici, sanatoase, cu o densitate redusa pe suprafata lemnului.

Lemnul nu trebuie sa prezinte pete, noduri care se desprind, gauri, insecte, pete de mucegai si pungi de rasina. Nodurile care se desprind trebuie inlocuite, deoarece la simpla apasare cor cadea si vor lasa gauri in pareti. Si pungile de rasina trebuie inlocuite.

Lemnul uscat corespunzator trebuie sa aiba o umiditate cuprinsa intre 12 si 16% in functie de locatia unde se monteaza, la ses sau la munte.

Lemnul neuscat corespunzator este cauza aparitiei locurilor neetanse, dar si a exfolierii lacurilor de protectie, a mucegairii, a aparitiei crapaturilor si a torsionarii grinzilor.