oncasa@yahoo.com
Tel: +40 745 259 044

Image 01

Proiecte case

OnCasa ofera o gama larga de proiecte de case, proiecte case de lemn, impreuna cu toate specificatiile si preturile aferente

Toate proiectele

Structura unei case din lemn

Structura cesai de lemn este executata integral din lemn de rasinoase cu o umiditate acceptata de 15% la momentul in care acesta este montata la casa. Trebuie spus ca tehnologia de asamblare a elementelor de lemn pe care le aplicam presupune montarea bucata cu bucata a lemnului direct pe santierul in care se executa lucrarea, fara ca acestea sa se asambleze anterior in fabrica.

Ceea ce rezulta in final este tot un perete sandwich doar ca este montat bicata cu bugata supb supravegherea proprietarului, acesta avand posibilitatea sa observe ceea ce se monteaza in peretii casei sale. Inainte de a fi adus pe santier lemnul se prelucreaza si se finiseaza, dupa proiect inr-un atelier de prelucrare a lemnului in care acesta este selectionat cu atentie pentru a nu fi patruns de carii.

Sistemul de montaj al structurii incepe cu montarea talpii de lemn pe fundatie cu un strat hidroizolator la contactul acestora si prinderea talpii de fundatie atat cu mustatile despre care am vorbit la fundatie, cat si suplimentar cu buloane speciale de 25 cm, cu 2 camasi, din care una se desface in beton si cealalta in lemn, asigurandu-se astfel prinderea eficienta a structurii de fundatie.

Asamblarea elementelor se face clasic prin chertare si cepuire utilizandu-se elemente metalice de imbinare speciale pentru lemn si asigurandu-se astfel flexibilitaea si rezistenta structurii. Pentru intarirea prinderii dintre nivele acestea se fixeaza cu tije filetate, montate din metru in metru. Trebuie mentionat ca grosimea tuturor peretilor, interiori sau exteriori, este aceeasi ajungand la o grosime de 25 cm. Peste peretii exteriori se aplica placi de OSB 3 care este un material special si are proprietati hidrofuge.